Mięso to żywność wysokiej jakości. Mięso to żywność wysokiej jakości, zwłaszcza ze względu na wysoką zawartość białka, minerałów i witamin. Wraz ze wzrostem zawartości tłuszczu w mięsie rośnie wartość energetyczna żywności.
[apn typ="vergleich2" asin="B08FDV1G9F,B00NOPALA2,B014JVIIB8,B01JA6H0KC,B00Q5KVKNU,B0014D1E1Q" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext="" tpl -buttontpl="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]Przechowuj mięso
Surowe mięso powinno być w zakrytej porcelanie lub w lodówce Naczynie ceramiczne można przechowywać tylko do dwóch dni. Po około czterech dniach mięsa nie można już jeść z powodu zaawansowanej zgnilizny. Mięso, które zostało już upieczone, można zwykle przechowywać w lodówce przez 3-4 dni, jednak musi być nie tylko obsmażone lub obsmażone, ale musi być całkowicie ugotowane. Jeśli mięso nie jest w pełni ugotowane, mikroorganizmy mogą bardzo szybko się rozprzestrzenić i zepsuć mięso. Długotrwałe przechowywanie mięsa jest możliwe w domowej zamrażarce.
[apn typ="vergleich2" asin="B00PLRO1VQ,B0797S6V4D,B06XZVZ1YP,B07PJXHWZ8,B003F0WKDM" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext="" tpl-buttontpl ="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]Dojrzewanie mięsa
Niektórzy mogą w to nie wierzyć, ale świeżo ubite mięso jest twarde i mdłe w smaku. Dopiero po kilku dniach wisienia (dojrzewania) staje się krucha i łatwiejsza do strawienia. Będzie w Rzeźnika zwykle wieszany w temperaturze rdzenia około 6° przez 2-3 dni przed sprzedażą. Mięso spożywcze staje się ciemniejsze i ciemniejsze wraz ze wzrostem stopnia dojrzałości. W przypadku mięsa, które dojrzewało tylko przez krótki czas, wrażenie kciuka bardzo szybko ustępuje, w przypadku mięsa, które dojrzewało znacznie wolniej. Do gotowania wystarczy dojrzałe mięso. Jednak mięso dojrzałe jest wymagane do duszenia, a dojrzałe mięso jest wymagane do szybkiego pieczenia i grillowania.
Przygotuj mięso do gotowania
Aby wołowina lub wieprzowina, które muszą być krótko ugotowane szybciej, mięso jest ubijane za pomocą [pozycja tooltip = „w lewo” text = „Zmiękczacz do mięsa lub żelazko do platerowania to narzędzie kuchenne do krojenia kawałków mięsa, takich jak plastry mięsa . B. Flatten schnitzel. ”] Zmiękczacz do mięsa [/ tooltip]. To rozluźni mięśnie mięsa i złamie włókna. Jako podstawę może służyć drewniana deska kuchenna, która jest wcześniej zwilżona, aby nie wchłaniała soku z mięsa i była łatwiejsza do czyszczenia. Alternatywnie możesz zawinąć mięso w folię spożywczą. Mięso można następnie ubić na płasko płaską stroną rondla.
Odkryj 10 najlepszych i najlepiej sprzedających się produktów mięsnych w 2024 roku na podstawie uczciwych testów. Pokazujemy wybór najpopularniejszych produktów, które mają świetne recenzje klientów i stosunek jakości do ceny. Już teraz znajdź idealny produkt mięsny dla swoich potrzeb!
Wskazówki dotyczące czytania: coole DIY Projekty | Fitness | Lubisz testowanie produktów czytać?
- Time Cube Test: Kostki do zarządzania czasem dla efektywnego zarządzania czasem
- Test: Opiekacz do kanapek Syntrox z powłoką ceramiczną na 4 kanapki
- Test: czarno-biała drukarka laserowa firmy HP | Urządzenie wielofunkcyjne HP LaserJet Pro M28w
- Soum antyperspirant | Doświadczenie testowe
- Plecak VAUDE Magus 20 – najwyższy komfort podczas wycieczek rowerowych i pieszych
- Test: Odkurzacz akumulatorowy Eufy HomeVac S11 Infinity Odkurzacz bezprzewodowy
* Zdjęcia produktów i linki | Źródło: Amazon PA API | Ostatnia aktualizacja 28.04.2024/XNUMX/XNUMX | * = Linki partnerskie | Ceny podane na tej stronie mogły ulec zmianie. Rzeczywistą cenę produktu można znaleźć na stronie internetowej sprzedawcy. Aktualizacje w czasie rzeczywistym nie są technicznie możliwe. Ceny zawierają podatek VAT plus koszty wysyłki