Mięso spożywcze

Zdjęcie autora

Niko

Mięso to żywność wysokiej jakości. Mięso to żywność wysokiej jakości, zwłaszcza ze względu na wysoką zawartość białka, minerałów i witamin. Wraz ze wzrostem zawartości tłuszczu w mięsie rośnie wartość energetyczna żywności.

[apn typ="vergleich2" asin="B08FDV1G9F,B00NOPALA2,B014JVIIB8,B01JA6H0KC,B00Q5KVKNU,B0014D1E1Q" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext="" tpl -buttontpl="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]

Przechowuj mięso

Surowe mięso powinno być w zakrytej porcelanie lub w lodówce Naczynie ceramiczne można przechowywać tylko do dwóch dni. Po około czterech dniach mięsa nie można już jeść z powodu zaawansowanej zgnilizny. Mięso, które zostało już upieczone, można zwykle przechowywać w lodówce przez 3-4 dni, jednak musi być nie tylko obsmażone lub obsmażone, ale musi być całkowicie ugotowane. Jeśli mięso nie jest w pełni ugotowane, mikroorganizmy mogą bardzo szybko się rozprzestrzenić i zepsuć mięso. Długotrwałe przechowywanie mięsa jest możliwe w domowej zamrażarce.

[apn typ="vergleich2" asin="B00PLRO1VQ,B0797S6V4D,B06XZVZ1YP,B07PJXHWZ8,B003F0WKDM" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext="" tpl-buttontpl ="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]

Dojrzewanie mięsa

Niektórzy mogą w to nie wierzyć, ale świeżo ubite mięso jest twarde i mdłe w smaku. Dopiero po kilku dniach wisienia (dojrzewania) staje się krucha i łatwiejsza do strawienia. Będzie w Rzeźnika zwykle wieszany w temperaturze rdzenia około 6° przez 2-3 dni przed sprzedażą. Mięso spożywcze staje się ciemniejsze i ciemniejsze wraz ze wzrostem stopnia dojrzałości. W przypadku mięsa, które dojrzewało tylko przez krótki czas, wrażenie kciuka bardzo szybko ustępuje, w przypadku mięsa, które dojrzewało znacznie wolniej. Do gotowania wystarczy dojrzałe mięso. Jednak mięso dojrzałe jest wymagane do duszenia, a dojrzałe mięso jest wymagane do szybkiego pieczenia i grillowania.

Przygotuj mięso do gotowania

Aby wołowina lub wieprzowina, które muszą być krótko ugotowane szybciej, mięso jest ubijane za pomocą [pozycja tooltip = „w lewo” text = „Zmiękczacz do mięsa lub żelazko do platerowania to narzędzie kuchenne do krojenia kawałków mięsa, takich jak plastry mięsa . B. Flatten schnitzel. ”] Zmiękczacz do mięsa [/ tooltip]. To rozluźni mięśnie mięsa i złamie włókna. Jako podstawę może służyć drewniana deska kuchenna, która jest wcześniej zwilżona, aby nie wchłaniała soku z mięsa i była łatwiejsza do czyszczenia. Alternatywnie możesz zawinąć mięso w folię spożywczą. Mięso można następnie ubić na płasko płaską stroną rondla.

Odkryj 10 najlepszych i najlepiej sprzedających się produktów mięsnych w 2024 roku na podstawie uczciwych testów. Pokazujemy wybór najpopularniejszych produktów, które mają świetne recenzje klientów i stosunek jakości do ceny. Już teraz znajdź idealny produkt mięsny dla swoich potrzeb!

Top10🔥Oferty🔥 🆕Online
- 2,20 €oferta
Nowość!
3 spirale DELLS „Lubię je”, opakowanie 5 szt. (5 x 500 g)
3 spirale DELLS „Lubię je”, opakowanie 5 szt. (5 x 500 g)*
Czas gotowania: 5-6 minut; Produkt z Niemiec
11,95 €
Nowość!
Poduszka do rzucania Pasini® | Środek 650g | Mięso 100% Włoskie |...
Poduszka do rzucania Pasini® | Środek 650g | Mięso 100% Włoskie |...*
✔️【DOBRY DLA KAŻDEGO】 - Bezglutenowy, bez laktozy, bez białka mleka, bez GMO
19,90 €

Wskazówki dotyczące czytania: coole DIY Projekty | Fitness | Lubisz testowanie produktów czytać?


* Zdjęcia produktów i linki | Źródło: Amazon PA API | Ostatnia aktualizacja 29.03.2024/XNUMX/XNUMX | * = Linki partnerskie | Ceny podane na tej stronie mogły ulec zmianie. Rzeczywistą cenę produktu można znaleźć na stronie internetowej sprzedawcy. Aktualizacje w czasie rzeczywistym nie są technicznie możliwe. Ceny zawierają podatek VAT plus koszty wysyłki


 

Schreibe einen Kommentar