Czyszczenie blach do pieczenia i form do pieczenia

Zdjęcie autora

Niko

Czyszczenie blach do pieczenia, ciasta, ciast, tortów. Blachy do pieczenia i formy do pieczenia są bardzo przyjazne dla środowiska i łatwe w użyciu. Papier tłuszczoodporny należy wyczyścić. Efekt czyszczenia można wspomóc sporadycznym pocieraniem solą kuchenną. Jeśli skórka ciasta owocowego przyklei się do tac do pieczenia, można ją łatwo usunąć, jeśli tacki zostaną umieszczone na zewnątrz lub w wilgotnym pomieszczeniu na jedną noc. Aby zapobiec rdzewieniu na niektórych blachach do pieczenia, należy je po czyszczeniu nasmarować. Nieznacznie zabrudzone formy do pieczenia i blachy do pieczenia z blachy białej należy czyścić wodą z mydłem. Większe zabrudzenia można usunąć mieszanką kredy bielącej i amoniaku.

[apn typ="vergleich2" asin="B07R2FCCBK,B075F31WPV,B00022446W,B00NSWH7G2,B07Y86W9S6,B07BSQWNHJ" tpl-infobox="true" tpl-hidelegend="1" tpl-stars="true" tpl-buttontext="" tpl -buttontpl="3" false="" tpl-features="2" tpl-fmax="200"]

Dobrze spłucz

Następnie dobrze wypłucz wszystkie blachy do pieczenia czystą wodą. Mieszanka wody i sody oczyszczonej pozostawiona na blasze na noc może zapewnić doskonałe rezultaty czyszczenia. Nawet uporczywy brud można usunąć. Soda lub soda oczyszczona również sprawdziły się tutaj. Soda ma wiele innych zastosowań w domu. Niezależnie od tego, czy w kuchni, w łazience, podczas prania ubrań, a nawet w ogrodzie i w opiece zdrowotnej, soda oczyszczona może być używana na wiele sposobów

Skracanie: Jeśli zamiast margaryny użyjesz do pieczenia tłuszczu wieprzowego lub baraniego, wypieki będą ładne i kruchy.

soda oczyszczona: Proszek do pieczenia jest zawsze mieszany na końcu z resztkami mąki i dodawany do ciasta. Zawsze musi być przechowywany w zamkniętym pudełku.

Ciasto francuskie: Jedną łyżeczkę na jedną łyżkę stołową octu dodaje się do samodzielnie przygotowanego ciasta francuskiego, w zależności od porcji. Ułatwia to przejrzenie. Aby ciasto francuskie dobrze wyrosło podczas pieczenia, wlej do tuby szklankę wody.

Blachy do pieczenia i formy do pieczenia Wskazówki i informacje

Mrożone liście i kruche ciasto: Po krótkim czasie rozmrażania to ciasto można od razu wykorzystać do wypieku różnego rodzaju ciast. Ponieważ może być przechowywany przez długi czas w zamrażarce, pieczenie liści lub kieszonki na kruche ciasto jest szybkim i łatwym zadaniem w przypadku nagłej wizyty.

Prześcieradło: Rozwałkowane ciasto z niewielką ilością posypki (np. ciasto cukrowe) przed pieczeniem należy kilkakrotnie nakłuć widelcem. Przebite w ten sposób ciasto nie może się wybrzuszać.

Ciasto drożdżowe

Przechowywanie drożdży: Pozostałości drożdży przetrwają, jeśli zostaną owinięte wilgotną szmatką i przechowywane w chłodnym miejscu.

Niech ciasto drożdżowe wyrośnie: Ciasto drożdżowe na blaszkach zawsze sprawdza się, jeśli nie umieszcza się go w ciepłym miejscu, ale pozostawia do wyrośnięcia w zimnej wodzie. Chcę wyjaśnić zasadę dotyczącą ciasta 500 g. 10 g drożdży pokruszyć do szklanki ciepłego mleka, dodając odrobinę cukru. 200 g margaryny topi się.

Drożdże z mlekiem, margaryną i trzema jajkami miesza się razem. Następnie stopniowo dodawaj do tej mieszanki wystarczającą ilość mąki, aż powstanie zwarte ciasto, powstałą kulę ciasta umieść w misce z zimną wodą. Po około 10 minutach spłynie z dna miski i zacznie pływać. Im dłużej ciasto pozostaje w wodzie, tym luźniejsze ciasto drożdżowe. Na posypanej mąką powierzchni ugniata się do ciasta 70 g cukru. Teraz można go umieścić na tacy lub w formie i od razu upiec.

Testowanie drożdży: Drożdże, które były przechowywane przez długi czas, umieszcza się w ciepłej wodzie, aby sprawdzić ich zdolność zakwaszania. Jeśli wzrośnie, nadal można go używać.

W sklepach dostępna jest duża ilość gotowych do pieczenia ciast i mąk tortowych w różnych smakach. Ponieważ zawierają już niezbędne składniki, znacznie skracają czas przygotowania gotowych ciast. Jeśli ciasta lub ciasta piecze się w piekarniku gazowym, po dwóch trzecich czasu pieczenia wsuwasz blachę do pieczenia na ruszcie pod ciastem. Dzięki temu ciasta i tarty są ładne i przyrumienione na wierzchu, nie przypalając się na dole.

ciasta i torty

Przewróć ciasto: Jeśli ciasto nie wyjdzie z formy, trzyma się je przez krótki czas nad płomieniem gazowym lub innym źródłem ciepła. Dzięki temu ciasto można łatwo zdjąć z dna.

Posiekaj migdały i orzechy: jeśli migdały lub orzechy zostaną posiekane na desce kuchennej, nie odskoczą tak łatwo, jeśli wcześniej posypie się je odrobiną mąki lub cukru.

Ciasto makowe lub ciasto: Soczysty makowiec otrzymasz, jeśli do mieszanki makowej dodasz trochę startych sucharów.

Kruche ciasto: Skórki z ciasta kruchego nie stwardnieją ani nie pękną podczas krojenia, jeśli do przygotowania ciasta użyje się tylko żółtka.

Ciasto twarogowe: Po upieczeniu natychmiast zdejmij górną warstwę ciasta twarogowego z krawędzi blachy za pomocą noża. Jeśli zostawisz ciasto w piekarniku przy otwartych drzwiczkach piekarnika, nie zapadnie się tak łatwo.

Rodzynki i sułtanki: Rodzynki i sułtanki nie zapadają się w cieście podczas pieczenia, jeśli są wcześniej obtoczone w mące.

Szczypta soli (około 5 g na 500 g mąki) jest tak samo ważna dla ciasta jak inne składniki. To tylko podkreśla słodki smak wypieków. Mleko już zakwaszone doskonale nadaje się do pieczenia, ponieważ wspomaga działanie środka spulchniającego. Ciasto lub ciastka uzyskuje lustrzaną, gładką polewę czekoladową, jeśli ciasto po pokryciu jest wkładane do letniego piekarnika na krótki czas. Ciasto wyrośnie równomiernie podczas pieczenia, jeśli brzeg formy nie zostanie natłuszczony. Ciasto uzyskuje płaską powierzchnię, jeśli pierścień zostanie poluzowany zaraz po upieczeniu, ciasto zostanie wyrzucone na deskę i spód zostanie lekko dociążony, aż ostygnie.

Aby ciastka nie zapadały się, nie wolno ich piec na zbyt wysokim ogniu. W przeciwnym razie zewnętrzna część szybko stwardnieje, a wnętrze pozostanie surowe. Rurka jest podgrzewana przed pieczeniem. Pieczenie odbywa się na średnim ogniu. Potraktowane w ten sposób ciasto dobrze się upiecze i nie zapadnie się po wyjęciu. Od razu przełóż ciasto na sitko i odstaw w kuchni, aż ostygnie. Oznacza to, że nie mogą wystąpić żadne duże wahania temperatury.

Odkryj 10 najlepszych i najlepiej sprzedających się form do pieczenia w 2024 r., korzystając z uczciwych testów. Pokazujemy wybór najpopularniejszych produktów, które mają świetne recenzje klientów i stosunek jakości do ceny. Już teraz znajdź idealną formę do pieczenia odpowiadającą Twoim potrzebom!

Top10🔥Oferty🔥 🆕Online
- 6,73 €oferta
Oryginalna tortownica Kaiser Classic Plus 26 cm, forma do ciasta z...
Oryginalna tortownica Kaiser Classic Plus 26 cm, tortownica z...*
Doskonała usuwalność i czyszczenie dzięki dobrej powłoce zapobiegającej przywieraniu
25,99 € - 6,73 € 19,26 € Amazon Prime
- 2,56 €oferta
Oryginalna forma do pieczenia Kaiser Classic 30cm x 11cm x 8cm,...
Oryginalna forma do pieczenia Kaiser Classic Forma do pieczenia chleba 30cm x 11cm x 8cm,...*
Zawartość: 1x forma do pieczenia chleba (30 x 11 x 8 cm, pojemność 2,1 l) - numer artykułu: 2300621210; Wysokiej jakości jakość KAISER...
11,99 € - 2,56 € 9,43 € Amazon Prime
- 4,00 €oferta
Forma sprężynowa Zenker 6508 z dnem płaskim i rurkowym, średnica 26 cm, kolor czarny...
Forma sprężynowa Zenker 6508 z dnem płaskim i rurkowym Ø 26 cm, kolor czarny...*
Zakres dostawy: 1 x płaska forma do pieczenia i podstawa z rurki Ø 26 cm firmy Zenker
18,99 € - 4,00 € 14,99 € Amazon Prime
- 9,81 €oferta

Wskazówki dotyczące czytania: coole DIY Projekty | Fitness | Lubisz testowanie produktów czytać?


* Zdjęcia produktów i linki | Źródło: Amazon PA API | Ostatnia aktualizacja 29.03.2024/XNUMX/XNUMX | * = Linki partnerskie | Ceny podane na tej stronie mogły ulec zmianie. Rzeczywistą cenę produktu można znaleźć na stronie internetowej sprzedawcy. Aktualizacje w czasie rzeczywistym nie są technicznie możliwe. Ceny zawierają podatek VAT plus koszty wysyłki


 

Schreibe einen Kommentar